Gigabit.dk – Et år senere

Eftersom jeg har haft gigabit.dk som internet udbyder i over et år tænkte jeg at det var tid til en opdatering af min originale anmeldelse. For a starte med konklusionen er jeg stadig meget tilfreds. Linjen fungerer godt og jeg har ikke lagt mærke til nogen nedbrud udover det der er nævnt i den tidligere anmeldelse.

Det eneste negative jeg kan siger er at de “kun” kan levere 100 megabit på min adresse og ikke gigabit. Supporten kan jeg ikke sige så meget om da jeg ikke har haft behov for at kontakte dem siden den originale installation som omtalt i første anmeldelse, men det er jo positivt i sig selv. Jeg vil dog nævne at de kun har åbent i almindelig kontortid hvilket er irriterende hvis man har brug for at ringe til dem når man er ved udstyret (men de andre ”billige” udbydere har ligeså korte åbningstider).

Min TP Link Archer C7 router har også fungeret glimrende, stabil og med god WIFI dækning. At den kun har modtaget en enkelt opdateringen i den tid jeg har haft den taler vi ikke højt om, men her adskiller den sig desværre ikke fra de fleste andre routere i samme prisklasse.

Med hensyn til TV lever gigabit.dk ikke som TDC TV over fiberen, her har vi valgt antenne TV via boxertv.dk. De har den store fordel at man frit kan vælge hvilke kanaler man vil se og betale for. Vi har sammensat en meget billig pakke kun med DR kanalerne og TV2News. Et andet alternativ kunne være Telia TV der lever TV over internettet.

Af alternativer i Nordsjælland er der TDC home fiber og den ny ankomne hiper. TDC fiber levere kun hastigheder på 50/10 til høje priser (især hvis man ikke har brug for den store TV pakke) så dem vil jeg ikke bruge mere tid på.

Hipers fiber produkt minder meget om gigabit.dk’s med en enkelt stor fordel og et par ulemper.

Som jeg ser det er det positive ved gigabit.dk frem for hiper:

  • Fast offentlig IP adresse følger med automatisk. Med den NAT løsning hiper bruger deler man IP med alle deres andre kunder. Det gør det umuligt at hoste servere (medmindre man betaler ekstra for en rigtig IP adresse) og hvis en anden kunde får IP addressen “banned” hos en udbyder på nettet (det kunne fx være spil servere) vil du heller ikke kunne tilgå den. Man kan dog tilkøbe en fast IP hos hiper.
  • Mulighed for at man bruger sin egen router direkte. Her kan man selv sikre sig at man anvender kvalitets udstyr med god WIFI dækning. Man kan dog også leje en router hos gigabit.dk hvilket koster 29kr om måneden.

Det positive jeg kan se ved Hiper er at de kan levere gigabit hastigheder hos alle med TDC fiber, Gigabit.dk kan kun levere gigabit til noget af TDCs område, resten må, som mig, “nøjes” med 100/100 megabit.

Med min positive erfaring med gigabit.dk er jeg ikke fristet til at skifte til hiper for den ekstra hastighed men hvis jeg skulle bestille en ny linje ville det være et svært valg. Jeg ville nok vælge gigabit.dk igen da jeg har gode erfaringer og fortrækker at kunne anvende min egen router direkte samt det er rart at have en fast offentlig IP adresse.