Anmeldelse af gigabit.dk

Jeg har nu haft gigabit.dk som internet udbyder i et stykke tid og tænkte det var tid til en anmeldelse.

gigabit

Gigabit er en internet udbyder der levere enten 100/100 Megabit (til 249 kr om måneden) eller en synkron gigabit (399 kr, men efter 1 TB trafik bliver forbindelsen nedgraderet til 100/100 resten af måneden) forbindelser i TDCs fiber område.

Jeg besluttede at skifte til gigabit da TDC kun ville sælge mig en forbindelse med 10 megabit i upload på fiberen. Fra jeg bestilte forbindelsen tog det ca 1,5 måned at få den flyttet (lang tid at vente) og TDC brillerede ved at kræve deres router tilbage inden flytte datoen (og truede med store gebyrer) hvilket dog blev løst med en email til kundeservice.

Forbindelsen virkede ikke med det samme, jeg var nødt til at ringe til supporten hvor jeg, uden kø, kom igennem til en medarbejder der så at de manglede at lave noget konfiguration og det kom op at køre under samtalen. Jeg har også fået meget kompetente svar på spørgsmål via email inden for en enkelt hverdag, så jeg vil sige at deres support er absolut godkendt men der er et minus. De har kun åben 9-17 på hverdage så hvis der er problemer fredag aften må man vente til mandag på at få hjælp.

Dog er de proaktive, en aften hvor jeg havde oplevet lidt udfald (de eneste udfald jeg har oplevet på forbindelsen) modtog jeg følgende email:

gigabit

Gigabit har ikke meget information på deres hjemmeside men de levere et “modem/fiber converter” man slutter til fiberboksen. Modemmet har ethernet ud og man skal enten slutte sin egen router til eller købe en af gigabit.

Jeg har valgt at bruge min egen, man kan slutte enhver normal DHCP ethernet router til, men man skal huske at det ikke er alle routere der kan følge med på de hurtige forbindelser. Mit valg faldt på en TPlink Archer AC7 der er relativt billig, stabil (er kun blevet genstartet ved firmware opdateringer) og den kan uden problemer levere de fulde 100 megabit over WIFI med meget lave ping tider (under 5 ms).

Så alt i alt er jeg glad og vil klart anbefale gigabit.dk til andre, de er både hurtigere og billigere end TDC.

(En opdatering fra Juli 2016 kan læses her)