Tesla og privacy

Jeg er stadig meget glad for min tesla som jeg tidligere har anmeldt her, men jeg synes også at den er lige lovligt glad for at dele data.

Hvis man ser nedenstående screenshot fra tesla’s app, som jeg tog imens bilen var ude at kører så synes jeg at jeg kan se for meget (når jeg ikke befinder mig i bilen).

Tesla app

Den fortæller mig hvor hurtigt bilen kører, batteristatus og indstillingerne på klima anlægget. Derudover kan man under navigation se hvad GPS’en er indstillet til og forventet ankomst tidspunkt.

Hvis bilen var parkeret ville man kunne se hvor den er parkeret.

Jeg synes ikke at den bør dele så meget information når man er flere brugere af bilen. Man kan kun fjerne dataadgang fra bilen ved at fjerne appen helt fra bilen, men så skal man oprette telefonen som nøgle igen næste gang den skal bruges.

Jeg kan ikke se at det giver mening at alle brugere af en bil skal, når de ikke er i bilen, have adgang til så meget information om hvad bilen fortager sig. Det burde som minimum være noget man kan slå fra i bilen for alle apps, og ikke bare individuelt.

Man kan selvfølgeligt helt lade være at sætte app’en op og bruge bilen med nøglekort eller en traditionel “nøgle” (der er ekstra tilkøb) men man mister en lang række af de fordele app’en giver, så som at man kan opvarme bilen på forhånd, styreopladningen og få advarsler.