Anmeldelse af roomba brava jet 250

I vores forsøg på at holde vores fortravlede børnefamilie hjem rent har vi udover den robot støvsuger som jeg tidligere har anmeldt nu også investeret i en robot gulv vasker. Det er en roomba brava jet 250 hvilket er den billigste af deres gulvvasker modeller. Vi købte den online hos www.roboteksperten.dk, det fungerede helt fint.

roomba brava jet

Fysisk er den sammenlignet med en robotstøvsuger meget lille, hvilket er en fordel da den meget nemt kan komme ind i mellem møbler eller badeværelses ting.

roomba brava jet

Roomba selv siger at den kan vaske værelser på op til 25 kvm hvilket nok passer meget godt. Efter sådan en omgang vask skal batteriet lades. Det gøres ved at sætte det i en separat lader, der er ikke nogen dock til den, og tager ca 2 timer.

Vaskeren er smart nok til at holde øje med gulvet og vil selv sørge for at den ikke begynder at vaske for eksempel tæpper, riste eller andet der ikke burde vaskes. Jeg har endnu ikke oplevet at den har taget fejl og er kommet til at vaske tæppet under sofabordet eller vores radiatorriste.

Styringsmæssigt er den meget basal, man sætter den i et hjørne i det rum man vil have vasket og trykket på start. Så vasker den gulvet og vender tilbage til udgangspunktet. Man kan ikke opsætte tidsplaner eller få den til at vaske bestemte rum eller dele af rummet. Man kan installere en app på sin telefon (samme app som deres støvsugere) men mulighederne er begrænset til generelle indstillinger så som hvor meget vand den skal bruge samt fejlfinding.

Kvalitetsmæssigt kan den sættes til både at lave egentligt gulvvask eller bare moppe med en fugtig klud. Når man sætter den til gulvvask, gør den et fint stykke arbejde. Den kan ikke tage de mest indtørrede pletter men det meste andet. Sammenlignet med at jeg laver en gulvvask med en normal gulvmoppe bliver der mindst lige så pænt. Dog tager den ikke de pletter der også ved en alm gulvvask ville kræve knofedt.

Den er næsten lydløs når den kører hvilket er rart sammenlignet med vores roomba støvsuger.

Af negative ting så medfølger der et antal engangsklude af forskellig art (vask, mindre våd vask og afstøvning) samt en enkelt genbrugsklud til gulvvask. Engangskludene har ”indbygget” vaskemiddel, til genbrugskluden medfølger der en prøve på deres eget gulv vaskemiddel. De anbefaler at man kun bruger deres eget men det er jo op til en selv. Genbrugskluden skal vaskes jævnligt, men kan bare smide den i vaskemaskinen. Så det er ikke lige så nemt som roomba støvsugeren hvor der ikke var nogen form for ting der regelmæssigt skulle udskiftes/påfyldes.

For at konkludere levere roomba brava jet et udemærket stykke arbejde men jeg kan heller ikke komme uden om at det er et ”luksus” produkt. Vi kunne godt vaske gulve selv, det skal jo ikke gøres lige så ofte som en støvsugning men som en travl småbørnsfamilie sørger den for at der bliver vasket gulv langt oftere end vi ellers ville få det gjort.