Anmeldelse af roomba i7

Da vores gamle roomba fra 2014 opgav ævred købte vi for et par måneder siden en ny irobot roomba i7 på et rigtigt godt tilbud.

Hvor vores gamle roomba var af den uintelligente slags, der stødte ind i væggene frem og tilbage for at komme igennem rummet, er i7 noget mere avanceret. Den danner via sine sensorer et kort over huset som man så kan inddele i rum/zoner via deres app. Derefter kan man starte sætte den til kun at støvsuge køkkenet eller fx et af børneværelserne efter behov. Deres app er nem og hurtig at bruge, den har jeg ingen negative ting at sige om. Dog er det et krav at man bruger app’en til at sætte roomba op og i den forbindelse skal man også slutte støvsugeren til sit wi-fi. Man kan godt bruge den uden at den er tilsluttet wi-fi efter den første opsætning men hvis man ikke vil bruge app/smarthome funktionerne bør man nok kigge på en af deres billigere modeller.

roomba i7

Roomba støvsugeren kan også forbinde til google assistant (desværre ikke homekit/siri), så hvis man har en google højtaler/hub/telefon kan man bare sige ”Hey google, bed støvsugeren støvsuge køkkenet”. Det fungerer overraskende godt, både via app og google er den god til at finde det korrekte rum. Man skal dog huske at give rummene nogenlunde simple navne.

Sammenlignet med vores gamle roomba er den markant bedre til ikke at sidde fast i ting den møder på gulvet. Eneste problem for den er at den kan have svært ved høje dørtrin. Den kan som regel godt komme over dem men enkelte gange er det sket for os at den har siddet fast. Da vores hus har enkelte nedsænkede områder med et eller to trappetrin ned er det smart at roomba rent faktisk selv kan finde ud af at opdage trapper/nedsænkninger og lade være med at kører ud over dem, det er ikke fejlet en eneste gang.

Generelt gør den godt rent men en roomba er ikke lige så effektiv som en traditionel støvsugning og den bruger også en del tid på støvsugningen, men som en travl småbørnsfamilie er den det klart en hjælp for os. Den holder generelt et højere rengøringsniveau i huset, for eksempel er det smart efter morgen- eller aftensmaden bare at kunne sige ”Hey google, start støvsuger i køkkenet”.

Det eneste negative jeg egentligt vil sige om den er at støv beholderen er lidt for lille og den kun har en alarm når den er fyldt, det var rart hvis den kunne advare inden. Man kan købe et eller andet system til at tømme den automatisk men det fylder (for tiden står vores roomba usynligt i entreen under et møbel) og man så en gang imellem tømme det monstrum. Hvis opladeren er slukket, bruger støvsugeren også relativt hurtigt batteriet på at være i standby, efter et til to døgn er det tomt. Man kan dog manuelt sætte den i dvale men så kan man ikke starte den via app eller google.

Selve tømningen er nem, den opsamler støvet i en poseløs beholder der nemt tages ud og i øvrigt også kan vaskes.

Så vi er meget glade for vores roomba og ville ikke klare os uden. Hvis man ikke har et hus hvor den nemt kan kører rundt imellem værelserne ville jeg nok købe en af de billigere modeller uden internet og kort som man så manuelt kan flytte rundt imellem værelserne.

Opdatering juni 2021:

Vores Roomba stoppede med at oplade og måtte til reparation. Det tog dem desværre to en halv uge for dem at bytte den til en ny, hvor vi fandt ud af at vi virkeligt savnede den meget! Der var rigtigt meget mere manuel støvsugning der skulle udføres for at holde samme niveau.

Så det er stadig en enhed jeg vil anbefale på det kraftigste!