Jabra evolve 75 anmeldelse

Jeg har tidligere [anmeldt] (https://martinschultz.dev/posts/2016-05-18-jabra-evolve-80-anmeldelse/) mit daglige kontor headset, et jabra evolve 80 som jeg var meget tilfreds med. Dog har flere års hård brug sat sine spor og da mikrofonen faldt af var det tid til et nyt og valget faldt på et [jabra evolve 75 bluetooth headset] (https://www.jabra.dk/business/office-headsets/jabra-evolve/jabra-evolve-75#/#7599-838-199).

Evolve 75

Headsettet har ikke et normalt mini jack stik, det kan kun forbindes via bluetooth og mikro usb. Ud over at det er irriterende at de har valgt mikro usb i stedet for USB C virker det fint. Når du slutter det til en computer med usb kablet kan du bruge det som headset samtidig med at det lader. Desværre er der ikke et mini jack stik, så til telefoner/tablets kan du kun bruge bluetooth.

Da det er mindre end mit gamle headset og ikke slutter tæt om ørene er det mere komfortabelt at have på når man sidder med det meget af dagen (mit job involvere en hel del lyd samt telefonmøder). Dog lukker det af samme grund ikke så meget lyd naturligt ude, så der er mere baggrunds støj. Det har automatisk støjreduktion (ANC) men det finder jeg generelt ikke så behageligt på kontorer, det er til fly, tog osv.

Mikrofonen er til gengæld rigtigt god til at lukke anden lyd ude, dem jeg snakker med, kan som regel ikke høre mine kolleger.

Ved mit normale (hårde) brug så skal jeg lade det op cirka hver anden dag. Det tager måske 2 timer at lade det op fra tomt.

Jeg har ikke haft problemer med at forbinde det til forskellige bluetooth enheder, det har været nemt at oprettet forbindelse og der har ikke været stabilitets problemer. Den dækker også nemt et helt storrums kontor. Jeg har testet med iphone, ipad, chromebook samt et par windows computere. Hvis ens computer ikke har bluetooth følger der også en dongle med.

Som standard har den nogle irriterende stemmebeskeder der, ret højt, læser status beskeder op. Ikke kun de nyttige som lavt batteri men også hvergang der er en telefon eller computer tilsluttet. Den gjorde det så højt at hvis mit headset lå på mit kontor bord så kunne mine kolleger høre beskeden om den forbandt til min telefon når jeg nærmede mig og den fangede min telefon igen. Dette kan man kun slå fra via deres windows (og måske mac) app, ikke via telefonen, men det skal kun gøres en gang.

Jeg er glad for headsettet men som med det tidligere jabra headset er det ret dyrt og hvis kontorbrug ikke er det vigtigste, ville jeg nok have kigget på andre headset. Især synes jeg at mikrofonarmen, selv i foldet tilstand, ser lidt fjollet ud hvis man tager det på i toget.