eSim hos 3

For at slippe for at rende rundt med både en privat- og arbejdstelefon har jeg bestilt eSim fra 3 til min iPhone XS. Det gør det muligt at benytte telefonen med 2 sim kort samtidig, mit fysiske arbejds simkort og mit private eSim.

Når man bestiller eSim fra 3 insistere de på at sende det fysisk pr snailmail eller man kan hente det i en butik. Det virker lettere fjollet at man ikke kan få et eSim digitalt.

For at aktivere eSim skal man bare scanne QR koden på papkortet også er man klar. Når man har 2 simkort skal man give dem et navn og vælge hvilket der er standard. Man kan seperat fra det vælge hvilket kort mobildata skal hentes fra.

Standard nummer

Alle kontakter får et simkort som standard, dvs på hver kontakt kan man vælge hvilket telefon nummer man vil ringe fra. Man kan også vælge det individuelt hver gang. Hvis man returnere et opkald vil den ringe via det nummer opkaldet kom ind via.

Standard nummer

Du kan også slå linier fra hvis du ikke ønsker at modtage opkald midlertidigt.

SIM indstilinger

Det fungere rigtigt godt men det er ikke uden ulemper:

  • For det første kan man kun bruge et af sine numre til iMessage og facetime, det andet kan kun fungere som traditionelt sms nummer.
  • 3’s smarte visual voicemail virker kun hvis mobil data er sat til at kører over 3 simkortet.
  • Der kan kun være et opkald af gangen, hvis man har en samtale på et simkort vil opkald til det andet gå til telefonsvarer. Banke på understøttes ikke.
  • Under et opkald kan mobil data kun bruges på det simkort som opkaldet er aktivt på, men den kan selv skifte.
  • Applikationer såsom WhatsApp understøtter kun et nummer, så du kan kun bruge WhatsApp på et af dine numre.
  • Hvis du nulstiller din telefon eller skifter telefon skal du bestille et nyt eSim hvilket 3 tager 99 kr for. Opdatering April 2020: 3 tager ikke længere gebyr for genaktivering af esim.

For mig er det stadig værd at bruge da jeg slipper for en ekstra telefon at bære rundt på og lade op men det sidste punkt omkring nyt eSim synes jeg er en meget kritisabel fremgangsmåde fra 3. Apple skriver selv at det kan bruge ekstra batteri at have 2 simkort men det er ikke noget jeg har mærket i daglig brug.

Begger numre virker med mit WIFI apple watch, dog kan jeg ikke vælge hvilket nummer den ringer eller skriver fra. Uret benytter standard indstillingerne. Hvis man vil bruge 2 numre med et 4G apple watch skal begge numre være hos 3 og man skal betale watch tillæg for begge numre.