En hurtig guide til at forbedre dit WIFI signal 

Denne guide vil vise dig hvordan du får mest muligt ud af dit WIFI, de fleste trådløse netværk kan forbedres en del ved blot at tage enkle forholdsregler.

Det første er at du skal tænke over hvordan din router er placeret. Den skal helst være centralt i det område du vil dække, så signalet bliver jævnt fordelt. Derudover skal den helst placeres i bordhøjde, det giver bedre dækning end hvis du stillede den på gulvet. Et sted du absolut ikke skal stille din router er lige ved dit HFI relæ eller mikroovn, det kan nemt forstyrre signalet.

WIFI fungerer over en begrænset mængde af radiokanaler, så hvis du for eksempel bor i en  lejlighed kan du nemt komme til at konkurrere med dine naboer om den tilgængelige båndbredde.

Dette kan du forsøge at undgå ved at vælge den kanal der er mindst støj på. Det kan gøre på to måder:

  • Hvis din router understøtter det skal den sætte til automatisk at vælge kanal når den starter. Så vil routeren selv vælge den kanal med mindst støj og du skal bare huske at genstarte den en gang imellem så den laver en ny kanal søgning. Du kan på din computer se en liste over netværk i nærheden (Guide til de fleste styresystemer) og så indstille din router til den kanal hvor du kan se færrest netværk.
  • En anden mulighed, hvis du har en nyere kvalitets router (Der understøtter 800.11AC), er at anvende 5Ghz båndet som supplement til det almindelige 2.4 Ghz bånd. Fordelen ved at anvende 5Ghz båndet er at det understøtter hurtigere data overførsler men har kortere dækning. Den kortere dækning er i denne forbindelse en fordel da færre af dine naboers netværk kan forstyrre dit. Så hvis dine enheder kan forbinde til et 5Ghz netværk så lad dem gøre det, billige computere og telefoner kan dog ofte ikke forbinde til AC netværk.

Der er stor forskel på dækningen som routere kan levere, også selv om de understøtter samme standarder. Så hvis du anvender den billigste router fra elgiganten eller den som mange internet udbydere sender med kan man med fordel opgradere til en bedre router.

Her bør prioriteten klart være at man vælger en router der understøtter 800.11AC.

Du kan altid læse gode anbefalinger til routere hos wirecutter. Jeg har selv en TPLink Archer C7 som jeg er meget tilfreds med.