Undgå at blive sporet af reklamer på internettet

Hvis du ikke ønsker at at diverse reklamefirmaer spore din surfen på nettet (se her og her hvad problemer er) kan du undgå dette ved at installere en udvidelse til din browser der blokere reklamer. Dette blokere ikke kun de reklamer du ser men også de ting som reklame netværkene bruger til at spore dig.

Den bedste adblocker til computere er pt ublock som du henter ved at gå til https://chrismatic.io/ublock/ og vælge download.

ublock.com

Herefter vælger du din browser (chrome, safari og firefox, IE bliver ikke understøttet) og du bliver taget til siden hvor du kan installere udvidelsen ved at klikke “Add to chrome” (hvis du bruger chrome, teksten er anderledes i andre browsere men funktionaliteten er den samme).

Her skal du bekræfte at udvidelsen har ret til at ændre i de hjemmesider du besøger. Dette er nødvendigt for at den kan fjerne reklamer og sporing fra siderne.

add ublock

Du kan nu styre den ved at trykke på det røde ikon der er kommet ved siden af din adresse linie. Som standard er den slået til men du kan vælge at slå den fra for enkelte sider, der er også en tæller på ikonet der viser hvor meget den har blokeret på den specifikke side du er på i øjeblikket.

 

Grunden til at jeg anbefaler adblokeren er den sporing der er nævnt i de artikler der er linket til i første linie som jeg finder umoralsk. Jeg har ikke et problem med at sider viser reklamer for at tjene penge på deres indhold men desværre medføre reklamerne en lang række andre negative ting.

Disse udvidelser kan desværre ikke installeres på mobile browsere (med undtagelse af firefox til android) så der er man nødt til at anvende andre løsninger. Denne kunne være en VPN forbindelse fra for eksempel f secure men der er en lang række fordele og ulemper som jeg ikke vil komme ind på her.