Samsung Galaxy S4 Mini anmeldelse

Jeg har fået mig en samsung galaxy S4 mini som jeg anvender som nummer to telefon og vil dele mine oplevelser med den som en mini anmeldelse.

For at starte med konklusionen er den, til prisen, en ganske fornuftig telefon. Den har ikke nogle store mangler men på den anden side er der ikke noget der rigtigt får den til at skille sig ud fra mængden.

Opdatering efterår 2015: Telefonen er ikke blevet opdateret til mere end android 4.4 og den version som den køre er sårbar overfor indtil flere sikkerheds problemer (Stagefright). Så telefonen kan på ingen måde længere anbefales.

På den positive side så har den på trods af en lav skærm opløsning (i hvert fald på papiret) en meget flot skærm. Hvis jeg lægger den ved siden af min iphone 5 kan man ikke umiddelbart se at skærmen skulle være ringere. Eneste minus er at den er en del mørkere, dvs at baggrunds belysningen ikke kan skrues så højt op så den kan være sværere at læse under visse lysforhold.

Kameraet tager ganske udemærkede billeder men det kommer hurtigt til kort i dårlig belysning. De to telefoner jeg umiddelbart har mulighed for at sammenligne med er en iphone 5 og en HTC one, begge tager markant bedre billeder og videoer under dårlige lysforhold, fx indendørs om aftenen. Relateret til kameraet har telefonen dog en stor fejl, hvis man har låst sin telefon med en kode eller mønster (som alle andre fornuftige mennesker) kan man ikke have en genvej til kameraet på forsiden hvilket er et problem når der ikke er en fysisk kamera knap. Hvis man skal bruge tid på først at låse telefonen op inden man kan aktivere kameraet kan den sjove situation nemt være passeret.

Hastighedsmæssigt er telefonen fin, den er ikke nogen hurtigtløber der vinder benchmarks men i det daglige oplever jeg ingen hastigheds problemer. Chrome rendere hjemmesider hurtigt og ved program skift reagere den også ubesværet.

Designet er typisk billigt samsung plastic hvilket der ikke er så meget at sige om, du har sikkert set det mange gange før.

g4m-back g4m-front

En design uhensigtsmæssighed er at home knappen er fysisk hævet over resten af telefonen hvilket gør at den nemt bliver fejlagtigt aktiveret, for eksempel hvis der er andet i ens lomme, hvilket er irriterende da det både bruger strøm og giver mulighed for at skærmen bliver fejlagtigt aktiveret.

Telefonen kører android 4.4 hvilket er positivt (om der kommer en opgradering til 5.0 er uvist) men samsungs touchviz overbygning virker overflødig. Den tilføjer meget lidt funktionalitet til standard android men den er heller ikke til hindring. Den eneste touchviz funktion jeg finder anvendelig er “blocking mode” der virker ligesom “forstyr ikke” på en iphone, hvor den sætte telefonen til lydløs i bestemte perioder medmindre at der er dine favoritter eller gentagne opkald der ringer.

Batteri levetiden er fuldt ud acceptabel. Ved let brug har den ingen problemer i at holde et par dage (fx over en weekend) og ved hårdere brug har jeg ikke haft behov for at oplade den mere end en gang i døgnet. Selvfølelig kan det lade sig gøre at tømme batteriet hurtigere end det men det er ikke sket ved almindeligt brug.

g4m-battery

Samsung kan dog ikke lide deres kunder, som dokumenteret i nedenstående billede:

2014-11-06 09.30.34