Android fragmentering, de små detaljer

Jeg har hørt meget om fragmentering på android men har ikke opfattet det som det helt store problem medmindre man lavede apps der virkeligt udnyttede enhederne til det yderste. Dog har jeg måtte erfarer at problemerne opstår ved de langt mindre detaljer. De to nedenstående screenshots er et numerisk tastatur på hhv. en asus tablet med swiftkey and det indbyggede tastatur på en lenovo tablet:

swiftkey

lenovo

Her er det et problem hvis man på lenovoen ønsker at indtaste et kolon, det kan ikke lade sig gøre. Problemet kan naturligvis løses ved at i koden skifte til et tidsindtastnings tastatur men den slags udfordringer giver ikke ro for at andre problemer ikke dukker op og brugeren ville ikke selv have kunne løse det på en anden måde end at hente et andet tastatur hvilket ikke lige frem er en god brugeroplevelse.