Asus MemoPad 7HD anmeldelse

Jeg har for et lidt over en måneds tid siden købt mig en Asus memopad 7HD til at erstatte min gamle ipad 2 der fik smadret skærmen. Nu lyder memopad’en måske ikke som en ipad konkurrent men når jeg kiggede på hvad jeg brugte min ipad til så den umiddelbart ud til at være brugbar og prisen er jo en helt anden (købte den til 1269 kr på nettet hvilket er mindre end en ny skærm til ipad’en koster).

Asus memopad 7HD

Umiddelbart brugte jeg min ipad til at surfe på nettet, læse artikler, ebøger samt lidt video. Den mindre skærm har indtil videre ikke været et issue og det er rart at den er lettere når man ligger og læser.

For at fortsætte med det positive er memopad’en hurtig og responsiv på trods af den på papiret ikke fantastisk hurtige CPU (quadcore 1.2 gigahertz A7). Den virker hurtigere end min gamle ipad 2 til det meste, det eneste sted jeg synes jeg over dårligere performance er ved scrolning, det ses især i facebook appen og på komplekse hjemmesider. Det er ikke så slemt at det er et problem men det er bare det eneste sted hvor jeg synes min ipad 2 leverede en bedre oplevelse. WIFI kortet er også ganske udemærket, jeg har fået overførselshastigheder på omkring de 50 megabit.

Batteri levetiden er fin, jeg har generelt kunne gå et par dage imellem opladningerne, men man kan godt køre den tør på en meget lang dag hvis man spiller meget intensive 3D spil og lignende.

Skærmen er flot og meget behagelig at læse på, min læsning foregår primært i kindle og adiko til bøger samt instapaper til artikler fra nettet. Opløsningen findes højere men den er stadig bedre end min gamle ipad og jeg har ingen problemer med at læse tekst på den i længere tid af gangen. Hvis man henter swiftkey keyboarded er den også ganske rar at skrive tekster på. Dog har skærmen en tendens til nemt at blive fedtet.

Memopad’en er bygget af ren plastik men den ser fornuftig ud og virker langt mere solid samsungs plastik telefoner. Det er også rart at den er udstyret med en SD kort læser, så min 16GB tablet kunne hurtigt udvides til noget større. En ting der ellers bliver sjældnere og sjældnere i android enheder.
Det er dog ikke så nemt at flytte medie filer over på den som de android enheder jeg har prøvet før, især ikke hvis man bruger en mac. Den viser ikke automatisk sine drev i stifinderen men man skal bruge googles android file transfer program der lader en del tilbage at ønske, for at overføre filer (video/musik/billeder) skal man manuelt trække dem fra filsystemet over på til hvor man ønsker dem. Det bliver hurtigt besværligt, især fordi man ikke kan trække filerne direkte fra iTunes og man skal trække filerne i en operation hvis man vil overføre flere filer på en gang.

Jeg har ind til videre kun meget få negative ting om tabletten, det eg primært kan komme på er at den kun kører android 4.2.2 hvilket er et par versioner bagud. Asus har dog lovet opdateringer men hvornår de kommer vides ikke. Derudover har jeg i chrome enkelte gange oplevet at den ikke har registreret mine taps på links. Jeg har ikke set det i andre programmer så jeg ved ikke om det er en chrome bug eller noget ved enheden.

En mystisk bug er dog at kameraet altid har menu/back knappen som om tabletten var horisontal, hvilket kan ses på nedenstående billede hvor den var holdt vertikalt.

kamera problem

En anden ting der nok nærmere er en android/chrome bug (ses også på firefox) er at hvis browseren bliver swappet ud af hukommelsen så husker den ikke hvor på en side man har været kommet til når man starter den igen. I stedet starter den som siden er loaded påny hvilket er frygteligt irriterende hvis man var igang med en længere artikel, men det er jo hvad man har instapaper til.
En positiv/negativ ting er at Asus har installeret meget få ting og deres android version ikke er ret customiseret og de fleste ting kan nemt slåes fra. Eneste undtagelse er en dum mappe med Asus bogmærker i chrome som man ikke direkte kan slette. Du kan dog fjerne dem ved at disable processen com.android.providers.partnerbookmarks under “alle apps”.

Kameraet er ok, men ikke noget særligt. I godt lys giver det udemærkede billeder men i dårligt lys er de ringe. Et par eksempler kan ses herunder.

Så den korte konklusion må være at asus giver rigtigt meget tablet for pengene som jeg er fuldt ud tilfreds med. Jo, en ipad air/ipad mini med retina skærm kan nogle ting som denne ikke kan men når man skæver til prisen vil jeg have svært ved at vælge en ipad hvis man primært skal surfe og læse på den.