Evernote vs. Google Drive til noter

Jeg har længe anvendt evernote til at tage alle former for notater og huskeseddler både på min computere og telefoner. Det har egentlig fungeret ret godt men jeg har fornyligt opdaget at google drive på mange måder er en værdig konkurrent.

I Evernote kan jeg skabe og redigere noter på fem forskellige måder:

– I deres webinterface.

– I deres mobil apps

– I deres desktop programmer.

– Ved at sende en email til en bestemt email adresse.

– Via en af de 117 mobil apps der implementere deres API.

evernote

Google Drive har noget færre muligheder, her kan jeg gøre det på følgende muligheder

– I deres webinterface.

– I deres mobil app.

– I et program efter eget ønske på min desktop computer da man kan synkronisere sine filer ned lokalt, på samme måde som dropbox.

Google Drive

Google Drive har nogle store fordele frem for evernote, først og fremmest har den gratis udgave af evernote en begrændsning på at man maksimalt kan uploade 60 megabyte data om måneden hvilket kan være ret begrænsende når man tager billeder af ting man gerne vil huske. Her har Google Drive ikke nogen begrænsning på hvor meget man kan uploade og den gratis udgave giver 5 gigabyte plads, hvilket må siger at være rigtigt mange noter, selv inklusiv billeder.

Man kan også frit uploade enhver filtype man lyster, i den gratis evernote kan man kun vedhæfte billeder og pdf filer.

Begge tjenester tilbyder OCR (tekstgenkendelse) på de billeder man uploader. Her er googles dog mere advanceret, i både evernote og gdrive kan man søge efter tekst der er taget billeder af men googles prøver også at forstå billedet, har man for eksempel taget et billede af en motorcykel vil en søgning på motorcycle rent faktisk finde billedet. Ideen med at tage billeder af ting man skal huske er ret effektiv, man kan nemt og enkelt gemme det frem for at man skal stå og skrive ting ned på mobiltastaturet.

Google drive har  har også en bedre editor til tekst end evernote. Det er meget tydeligt at evernote kun er lavet til at skrive noter, man kan ikke lave mere advanceret opsætning eller kontrol over indholdet. Her indholder google drive en komplet kontor pakke man nemt kan skrive lange tekster i og sætte dem pænt op. Dog er ulempen også at det tager lidt længere tid at komme ind og notere noget, man kan godt mærke at evernote er optimeret at man nemt kan skrive en hurtig note.

Google Drive Editor

Evernote Editor

Evernote har dog også andre fordele, hvis man har en betalt konto kan man have alle sine noter offline på sin mobil telefon hvilket er smart når man er udenlands og mobiludlandsdata stadig er absurd dyrt, her skal man i google drive manuelt vælge hver fil man vil have tilgængeligt offline.

Evernote tilbyder også klienter til stort set alle platforme, for eksempel windows phone hvor man ikke kan tilgå google drive og der er også et stort antal tredjeparts programmer der understøtter evernote.

Så konklusionen kan ikke være andet end at evernote er nem og let tilgængelig men google drive giver langt større funktionalitet så derfor er evernote at foretrække hvis ens behov bare er simple tekst noter og billeder i mindre mængder. Skal man noget mere advanceret må svaret være google drive.

Du kan nu spørge hvorfor jeg ikke har nævnt microsoft onenote der egentligt er et ret effektivt noteprogram men svaret er simpelt: onenote understøtter ikke min mac og deres iOS version er ikke optimal, den understøtter blandt andet stadig ikke iphone5 ordentligt, nu snart 6 måneder efter den kom ud.