Modtag VoIP opkald på din smartphone med skype

Hvis du ønsker at modtage opkald via VoIP (fx skype) på din mobiltelefon kan dette nemt opsættes. Hvorfor man ville modtage sin opkald via skype og ikke som normalt kunne du måske spørge? Dette kan der være mange svar på, mine har enten været at jeg har været et sted med dårlig mobildækning men god wifi eller i udlandet hvor at modtage opkald via roaming har været dyrt men wifi tilgængeligt.

Først skal du hente skype til din smartphone og oprette en konto hvis du ikke har en (det vil jeg ikke gå i nærmere detaljer med). Når du har gjort det skal du oprette et skype online nummer så folk får et almindeligt telefonnummer de kan ringe til. Det koster ca 37 kr om måneden og du opretter det på http://www.skype.com/intl/da/features/allfeatures/online-number

Når det så er oprettet kan du tjekke om nummeret er aktivt ved at at gå ind i Skype app’en og vælge indstillinger og i feltet Skype-nummer skal der ikke længere stå, ikke aktivt men derimod det nummer du lige har oprettet.

20130113-212743.jpg

Du kannu vælge hvad der skal ske hvis folk ringer til dit nummer når du ikke er online, du kan enten viderestille til et andet nummer eller til skype’s telefonsvarer. Her vil jeg anbefale du viderestiller til et mobil nummer hvis dine opkald er vigtige for dig at modtage, jeg har set Skype klienten gå offline af uforklarlige årsager. Det sætter du op samme sted som du så dit Skype nummer.

20130113-212918.jpg

Hvis du bruger android kan du brug min lille widget kaldet skypestatus til at tjekke du ikke ryger offline, du kan hente den her: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.martinschultz.skypestatus

Det eneste ærgerlige ved Skype er at de tager omkring 2 kroner pr minut for at ringe til danske mobiltelefoner, hvilket som modsætning til deres priser for at ringe til fastnet er voldsomt dyrt. Den billigste måde at ringe ud til mobiltelefoner via voip er så vidt jeg ved vopium der i skrivende stund tager 69 øre i minuttet (andre forslag modtages gerne).