SonyEricsson Xperia Mini Pro anmeldelse

xperia mini pro

 

Nu har jeg haft min Xperia Mini Pro I ca. 4 måneder og tænkte det var på tide med en kort anmeldelse. Jeg købte telefonen til at erstatte min gamle Iphone 3GS og det er denne der er sammenlignings punktet.

Mine primære anvendelser af den er følgende:

– Skrivning af massere af beskeder (sms, email, windows live).

– Bruge den som wireless hotspot til min ipad.

– Lidt browsing og hurtige foto’s.

Den hurtige konklusion er at jeg rigtigt godt kan lide telefonen, men den er en ikke helt problem fri løsning. Jeg somsagt kan godt lide telefonen, den passer godt i hånden og ligger godt i lommen. Tastaturet er klart dens største fordel, det fungere utroligt godt og jeg kunne hurtigt skrive meget hurtigere og mere fejlfrit end på min iphone. Det er også mere behageligt for mine fingre at skrive lange beskeder.

I forhold til iphonen er de widgets man kan placere på forsiden rigtigt gode, så man hurtigt kan tjekke sin kalender/opgaver osv. Wifi hotpot fungere rigtigt godt og stabilt.

Batterilevetiden er dog meget ringe, den kan ikke presses til mere end en dag hvor min iphone med samme brugsmønster godt kunne holde 1,5-2 dage.

Kameraet levere udemærkede billeder uden de er noget særligt (se eksempler i bunden af denne artikel) men kameraknappen er meget ringe udført. Den er svær at trykke nok ind og man skal holde den inde i et stykke tid før den starter kameraet. Det er også irriterende at når man har taget et billede og vil ind i galleriet for at sende det tager den operation MEGET lang tid, det er hurtigere at gå tilbage til startskærmen og starte galleriet, det er slet ikke i orden!

Skærmen på 3 tommer er for mig, fin, men havde telefonen ikke haft det fysiske tastatur havde jeg nok synes den var for lille.

Med hensyn til android market synes jeg der er mange spændende programmer som der ikke er tilgængelige til iphonen (fx dropsync og airdroid) men desværre er den generelle kvalitet og finish af programmerne i market meget lavere end i apples app store. Et andet software problem er at der er alt for meget præinstalleret crapware, min Xperia Mini Pro kom fra Telenor der var mange forskellige programmer installeret (fra link til deres hjemmeside til forskellige foldbold ting) og der var endnu mere af slagsen fra SonyEricsson og noget af det startede op automatisk og optog den fri RAM. Heldigvis kunne man afinstallere skidtet fra telenor men ikke alle SonyEricsson programmerne kan nemt afinstalleres, her skal man roote telefonen først. Dette leder mig frem til at før jeg afinstallerede programmerne var performancen i telefonen meget svingende, hvor nogle gange var hurtig og andre gange meget langsom. Efter afinstallationen af programmerne har den en helt tilfredsstillende hastighed men jeg synes det er utrolig dårlig ”service” fra telenor og SonyEricsson at de levere den sådan.

Så alt i alt er jeg lidt splittet i om jeg vil anbefale telefonen, så jeg tror jeg vil ende med at sige at hvis man gerne vil have det fysiske tastatur er den et rigtigt godt bud til en lav pris, men er man ikke specielt interesseret i tastaturet skal man kigge på en telefon med en større skærm.